Skiløypene

Med utgangspunkt fra Pruterud kan man gå uendelig mange mil i oppkjørte skiløyper, og løypenettet vårt er koblet sammen med løyper fra Løten, Våler og Nord-Odal. Løypene er synlige på www.skisporet.no, og oppdateres automatisk når løypemaskina kjøres. Løypene er skiltet med navn og avstandsskilt, samt kart i alle løypekryss. Vi kjører løyper så fort det er snø nok.

Fra Pruterud kjøres tre runder som det finnes informasjon om via disse lenkene, HølsjørundenVeltgransjørunden og Storkjølrunden. Terrenget passer alle ferdighetsklasser og særlig er Storkjølområdet fint for familier og de minst erfarne. Om man heller ønsker en 5-milstur i naturskjønne omgivelser er det uproblematisk å legge opp en rute der du slipper å gå samme løype to ganger. Ta da gjerne turen ut om Opsangen, Optrekkerrunden og Eidsfjellet.

I tillegg til de faste løypene rundt Prutrerud er det også løypetilknyttning til Åsen og Åsbygda. Gamle Knavelbergstraseen kjøres fra Gjetholmsjøen til Pruterud, og fra Pruterud til Åsen via Åssaga når det er nok snø til det. Følg gjerne vår facebookside Åsbygda IL ski for løypestatus Knavelbergstraseen.